Overnattingstur ved Nessetelva

Frå tirsdag 5. juli til onsdag 6. juli overnatta eg, mamma og pappa saman med asylsøkjar-ungdommane i Ulstein Kommune. Dette var eit opplegg som skulle vere etter introkurset, som blei heldt på fredag.

Klokka halv to møtte vi og ungdommane opp ved Holesanden på Snipsøyrvatnet. Alle hadde på seg våtdrakter og tørrdrakter, og sekkane var tatt ned til leirplassen ein halvtime før. So vi starta med å bere ned kajakkar og årer. Då det var nede på stranda, delte vi ut spruttrekk og vestar. Det gjekk ganske raskt, so det tok ikkje so lang tid før vi var på vatnet heile gjengen. På vegen tok vi ei pause med bollar sidan asylsøkjarane berre har padla ein gong før, og dei blei litt slitne av å padle i varmen.

Då vi kom fram, rundt kvart på tre, tende vi grillen. Pølser i brød hos nokre, bollar hos andre, medan nokre hadde med seg matpakke heime i frå. Vi begynte med leikar. Kubbespelet og krokket var to spel som stod på menyen. Spesielt kubbespelet blei populært.

Litt seinare på dagen, laga vi gryterett. Meksikansk gryte på bål. To store kokekar med meksikansk gryte, skulle mette turgjengen. Gryteretten kokte i alle fall i tjue minutt, so vi slapp at risen blei hard i alle fall! Til slutt fem pakkar med kyllingkjøttdeig.

035
Einaste ulempa med å lage gryterett på bål, er all røyken. Men Elin løyste det på ein god måte!

Det var veldig godt med mat. Meksikansk gryte, loff og smør, det er god turmat, det! Mette blei vi. Ikkje alt blei ete opp, so det skulle vi spare til frukost. Aldri har gryterett vore so godt som denne gongen! Vi lærte kvarandre ord frå dei forskjellige språka; Dari, russisk, arabisk… Gudane veit kva fleire språk, det var i alle fall mange!

Klokka blei rundt halv eitt før alle kraup inn i soveposane, klare for ei natt i det fri. Klokka seks om morgonen, vakna eg av at det pøsa ned ute. Eg tenkte at det kom til å bli ein våt dag. Det var ikkje nokon vits i å liggje der i timesvis å fryse og deppe, so eg la meg igjen. Klokka halv ti, vakna eg igjen. Ikkje ei sky å sjå på himmelen, og det var tørt på bakken. Eg hadde hengt tørrdrakta mi med alle “opningane” ned, og glidelåsen igjen, so den var tørr inni. Men våtskorna var ein dam. Våtdraktene til ungdommane var tørre, det var bra!

Frukosten tok vi på afghansk vis, eit flatt bord på bakken, so vi satt rundt. Overraskande nok, var det berre ein person som åt nugatti. På korpsturane går det rundt ei boks per deltakar. Gryterett på brødskiva blei populært! Vi pakka alt, og bar det opp til parkeringsplassen.

Klokka halv eitt padla vi tilbake til Holesanden etter ein flott tur! Dette har blitt ei oppleving for alle saman. Gler meg til neste overnattingtur!

Dette innlegget vart posta under Overnattingsturar. Bokmerk permalenkja.

1 Response to Overnattingstur ved Nessetelva

  1. Morro med slike turer 🙂

Legg att eit svar

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com logo

Du kommenterer no med WordPress.com-kontoen din. Logg ut /  Endre )

Google photo

Du kommenterer no med Google-kontoen din. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer no med Twitter-kontoen din. Logg ut /  Endre )

Facebook-foto

Du kommenterer no med Facebook-kontoen din. Logg ut /  Endre )

Koplar til %s