Tur etter grunnkurset med Anne-Line, Gunnar og Andreas

Då vi hadde fullført grunnkurset som mamma og Eldar heldt for Anne-Line, Gunnar og Andreas, la vi opp til ein tur. Det er veldig kjekt på tur, og vi måtte ha rundt tre timar til for å oppfylle krava til grunnkurs-pensumet.

Vi padla på Kjeldsund. Det er ikkje so vanskelig for Andreas å leggje ut der, og Kjeldsund er eit flott område. Ein skal padle mykje for å få med seg heile området. Eldar hadde spart ei rute til siste dagen. På eit kurs må ein ha ein skikkelig finale, og det var det Eldar hadde lagt opp til. Vi skulle padle langs land og forbi hytteområdet og litt vidare rundt øyene og holmane. Der skulle vi finne in fin pauseplass. På vegen padla vi litt «innimellom» krikar og krokar, under flo og fjøre.

Pauseplassen var ganske grei. Andreas kom seg på land åleine, drog opp kajakken, og flytta seg eit godt stykke opp på graset. Utan bein å bruke! Er mektig imponert! Vi andre kom oss på land. Det var ikkje nok plass til alle båtane, so nokre tok vi heilt på land, medan andre knytte vi fast i eit tre med slepeline.

På land stod nektarinar, kjeks, juice og anna godt på menyen. Som sagt; Mat smakar aldri so godt som på tur! Og dette var ikkje eit unntak. Nam!

På tilbakevegen, passerte det ein mellomstor båt med god fart bak oss. Første eg tenkte: SURF! Eg hadde aldri surfa skikkelig før, so dette skulle bli spennande. Fy søren kor ei fart, og det var ikkje berre-berre å halde på surfen heller. Eg fekk fanga nokre surfar, Eldar og Andreas fanga enda fleire! Å, so gøy! 🙂

Det var ikkje berre surf vi møtte på tilbakevegen. Jammen det var det niser på tokt! Vi såg svarte ryggfinner som kom opp imellom bølgjene. Det såg ut som det var nokre, ikkje berre nokre få. Det er mykje ein får oppleve i kajakken som ein ikkje får oppleve i frå stovevindauget heim. Det er sikkert og visst!

Då vi var tilbake, ville Eldar filme Andreas sine redningar. Takka også i dag båten for ein flott tur med ein kiss-the-bow. Er nesten blitt litt eskimo, eg!

Mamma som er fotograf:

Takk for flott tur!

Reklame
Dette innlegget vart posta under Kurs, Turar. Bokmerk permalenkja.

Legg att eit svar

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com logo

Du kommenterer no med WordPress.com-kontoen din. Logg ut /  Endre )

Facebook-foto

Du kommenterer no med Facebook-kontoen din. Logg ut /  Endre )

Koplar til %s