Kosetur til Osnessanden

I går var det fint vêr og god temperatur, so eg, pappa, Bryndis, Ragnhild, Trygve og Bonus tok oss ein tur til Osnessanden. Vi tok med oss grill og grillmat, og ein kano. Min og pappa sin kajakk var også med, sjølv om vi var usikre på om vi fekk padla.

Då vi kom ned på Osnessanden, var det stilt for vinden, noko som var uventa. Det var litt bølgjer, men det har vi ikkje særleg vondt av når ein passar seg. Det var nesten ikkje folk på stranda, og dei som var der var ikkje so nær. Vi slapp laus Bonus på stranda. Veldig populært!

Pappa tende grillen, og eg gjekk for å ta på meg tørrdrakta. Eg vurderte eit lite sekund på om eg skulle bytte ut ull-kleda med noko som ikkje var so varmt, men eg lot vere. Pappa hjelpte meg med å bere ned kajakkane. Eg såg det var litt bølgjer, so eg tenkte eg skulle prøve å surfe litt. Herleg!

Vi grilla pølser og koste oss. «Islandske bensinstasjon-pølser», i alle fall ei etterlikning. Pølser i brød med ketchup, sennep, remulade, stekt løk, rå løk, cockteilsosa og ei anna dressing eg ikkje hugsar navnet på. Nam!

Bølgjene blei større, og det begynte å blåse litt, og eg følte for å kome meg på vatnet. Det kom bølgjer frå fleire forskjellige retningar, og vinden frå ei anna retning igjen, so eg visste ikkje om det ville gå, men eg skulle i alle fall prøve. Bølgjene blei ikkje store før dei siste tjue meterane før stranda, so eg fekk ikkje fanga so mange surfar, men eit par. Etter et par nesten-veltar, ville eg prøve ut teknikkane. Det gjekk bra, men måtte konsentrere meg. Eg må ut og trene teknikk i meir sjø, det eg!

Etter kvart som vi gjekk tomt for marsmallows, kom resten av gjengen. Bryndis, Ragnhild, Trygve og Bonus nøya seg med å vasse, medan eg og pappa brukte båtane. Pappa ville trene litt på eskimoredning og rulla, so vi gjorde det. Eg rulla ikkje, var eigentleg ikkje i vatnet, berre då Bryndis bestemte seg for å velte meg då eg skulle på land. Ho fekk seg eit bad litt seinare på kvelden, berre so det er sagt! 😉

Resten av kvelden gjekk med til vassing og bading, nytte siste varmen på grillen til ei pølse eller to. Koseleg kveld! Dette er den «rette» måten å bruke sommarkveldane på!

Takk for ein fin sommarkveld!

Dette innlegget vart posta under Turar. Bokmerk permalenkja.

Legg att eit svar

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com logo

Du kommenterer no med WordPress.com-kontoen din. Logg ut /  Endre )

Google photo

Du kommenterer no med Google-kontoen din. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer no med Twitter-kontoen din. Logg ut /  Endre )

Facebook-foto

Du kommenterer no med Facebook-kontoen din. Logg ut /  Endre )

Koplar til %s