Teknikkurs med Lidun, dag 1

I helga får eg vere hospitant på teknikkurset som Lidun held. Eg tenkte at dette kom til å gå glatt, for eg kunne alle teknikkane skikkelig i frå før. Men der tok eg feil. Eg har forbetra teknikkane mine, og har utfordra meg. Dagen endte med fire uforutsette veltar. Bra!

Då vi starta på Osnessanden laurdag morgon, begynte vi å øve på kanting. Eg brukar å ha som ein fast regel å teste ut kantinga mi med ein gong eg kjem på vatnet. Men eg fann ut at eg har mykje meir å gå på. I begynnelsen var det ikkje so bra, men etter kvert kom det seg, og eg fekk ein god og stabil kant, men eg har enno meir å gå på.

Det blei ein del veltar når vi øvde på kanting. Vi øvde difor på støttetak. Ein av øvelsane der, var at ein person sit på bakdekk til ein annan, og skal prøve å velte den som sit i cockpit. Den som sit i sjølve kajakken, skal gjere lave støttetak for å unngå ein velt. Den øvelsen følte eg at eg fekk mykje tilbake av. Dette må eg gjere oftare!

Vi gjekk vidare på effektive framdriftstak. Der forbetra eg rotasjonen i kroppen når eg padlar. Fekk også vite om ein måte å øve på rotasjon i kroppen; Å padle slik at åra ikkje er over cockpit, då blir ein nærmast tvungen til å padle med god rotasjon i kroppen.

Bakre styretak begge vegar, var neste på programmet. Inn-inn og ut-ut som Lidun kallar dei. Kante inn, og vinkle åra inn, ut-ut er omvendt; kante ut, og vinkle åra ut. Blir som oftast brukt under surf. Merka på turen etter grunnkurset med Anne-Line, Gunnar og Andreas at ein ikkje kunne styre surf like effektivt med sveipetak som med bakre styretak. Vil gjerne prøve på surf snart, få prøve det ut! 🙂

Unyttige tak er også noko. Det er slike tak som ein brukar for å imponere folk på stranda! 🙂 Og under denne øvinga, lærte eg meg «veltetaket» til mamma. Ho brukar å plassere åra nederst ved baugen, og kante på same sida. Men veit ikkje om eg skal kalle det veltetak lenger, sidan det går an utan å velte. Veldig artig med sånne tak som er heilt unyttige!

Etter unyttige tak, gjekk vi vidare på dei som var meir nyttige. Vi øvde på baugtak og hengetak. Etterpå blei det lav telemarksving. Eg har lært Lidun sin versjon av høg telemark, og trur kanskje hennar sin versjon er betre for skuldra enn den eg har brukt. Men dette skal eg finne ut av.

Til slutt blei det bading! Då skulle vi prøve å sjå kven som kunne stå lengst i kajakken. Eg klarte ikkje å stå i kajakken. Må trene på å sitje på bakdekk med føtene i cockpit. Det er nok der problemet er. Vi øvde ein del på redningar. Ein av kurs-deltakarane var so uheldige å knekke åra si, men har heldigvis ei ekstra til morgondagen. Der ser ein kvifor det er viktig med ekstraåre!

Dagen har vore veldig lærerik. Har lært meir enn det eg trudde eg skulle lære. Er med andre ord fornøgd med dagen. Eg er veldig glad for å få bli med på dette kurset.

Osnessanden - Ein perfekt plass for teknikktrening! (Arkivbilete)

Takk for ein flott dag. Ser fram til ein ny dag i morgon med mykje ny lærdom.
KJEKT Å PADLE!

Reklame
Dette innlegget vart posta under Kurs. Bokmerk permalenkja.

Legg att eit svar

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com logo

Du kommenterer no med WordPress.com-kontoen din. Logg ut /  Endre )

Facebook-foto

Du kommenterer no med Facebook-kontoen din. Logg ut /  Endre )

Koplar til %s